FAQ

Wanneer is de Evers Staat Op Run?

De Evers Staat Op Run is op zondag 1 juli 2018.

Waar is de Evers Staat Op Run?

De run wordt gelopen in het Science Park in Amsterdam.

Hoe laat begint het?

Terrein open: 11:00 uur

Start live-uitzending Evers Staat Op: 12:00 uur

Warming-up Evers Staat Op Run: 12:30 uur

Startschot Evers Staat Op Run: 13:00 uur

Borrel & BBQ met optredens van o.a. Nielson, Jeroen van der Boom en Gerard Joling: 15:00 – 17:30 uur

Hoe lang is de route?

De run staat helemaal in het teken van fun. Daarom geen slopende afstand, maar een relaxte route van 5,38 kilometer of 2 x 5,38 kilometer door het Amsterdam Science Park.

Mag ik ook wandelen?

Tijdens de Evers Staat Op Run draait het niet om snelheid, maar om je deelname en Spieren voor Spieren. Wandelen mag. Kruipen mag ook! Grote kans dat je dan nog eerder finisht dan Rick. ;-) 

Kan ik meedoen in een rolstoel?

De route is vrij uitdagend en niet gemakkelijk te doen met een rolstoel. Wil je toch meedoen? Stuur een mail naar eversstaatoprun@538.nl, dan checken we hoe je we je kunnen helpen.

Waar kan ik mijn startbewijs ophalen?

Tot 24 juni kon je jouw startbewijs ophalen bij het door jou gekozen INTERSPORT filiaal. Heb je nog geen startbewijs? Geen probleem! Je kan je startbewijs zondag vanaf 11:00 uur ophalen bij de informatiebalie op het evenemententerrein. 

Let op: bij het ophalen van je startbewijs moet je de bevestigingsmail met een geldig identiteitsbewijs laten zien. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt.

Weersomstandigheden

Het belooft een prachtige, zonnige en warme dag te worden. Zorg dat je goed voorbereid bent: drink voldoende water en vergeet je zonnebrand niet!

De organisatie zorgt voor verschillende waterpunten op het evenement.

Is er tijdsregistratie?

Tijdens de run is er geen officiële tijdsregistratie. De Evers Staat Op Run draait niet om snelheid. Of je nou een ervaren runner bent, of liever wandelend over de finish gaat. Meedoen = belangrijker dan winnen!

Krijg ik een medaille bij de finish?

Er worden geen medailles uitgedeeld bij de finish. Wel ontvang je een hardlooppakket wanneer je je startbewijs ophaalt bij de door jou gekozen INTERSPORT winkel. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel: Spieren voor Spieren!

Is er een leeftijdsgrens?

Er is geen leeftijdgrens, maar jongeren onder 16 jaar mogen alleen meelopen onder begeleiding van een ouder/voogd. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Wat doet Spieren voor Spieren?

De missie van Spieren voor Spieren: Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Onze missie is om samen een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Wat gebeurt er met het opgehaalde bedrag?

Het doel van de tweede Evers Staat Op Run is om (mede) de uitbreiding te bekostigen van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het UMC Utrecht, dé plek in Nederland voor diagnose, behandeling en zorg van kinderen met een spierziekte. En dan specifiek als belangrijk onderdeel daarvan: het Spieren voor Spieren Inspanningslab.

Hoe maak ik een persoonlijke actiepagina aan?

Via de persoonlijke link in de bevestigingsmail kun je eenmalig een wachtwoord instellen, waarmee je daarna jouw persoonlijke actiepagina kunt bewerken. Voeg bijvoorbeeld foto’s of een video van jezelf in training toe of houd je achterban op de hoogte door korte berichten te plaatsen.

Zijn er kleedkamers aanwezig?

Op het terrein zijn kleedkamers en toiletten aanwezig.

Zijn er kluisjes?

Er zijn een beperkt aantal kluisjes aanwezig.  

Kan ik eten en drinken kopen op het terrein?

Op het terrein zijn verschillende horecagelegenheden waar je eten en drinken kan kopen. Let op: je kan op het terrein alleen met pin betalen.

Waar kan ik parkeren?

Vanwege het zeer beperkte aantal parkeerplaatsen adviseren we alle deelnemers om met het openbaar vervoer naar Science Park in Amsterdam te komen. Vanaf station Science Park is de Evers Staat Op Run op loopafstand bereikbaar. Check ook de route info.

Kan ik ook met 5, 6 of 7 personen inschrijven als business team?

Via de site kan je jouw team of afdeling inschrijven als business team. Het business pakket is voor maximaal 4 personen samengesteld. Het is daarom niet mogelijk om met 5, 6 of 7 personen in te schrijven. Tip: vraag nog eens rond op je werk en enthousiasmeer collega’s zodat je een 2e business team van 4 personen kan inschrijven.

Is pers ook welkom?

Voor accreditaties kun je contact opnemen met pers@538.nl.

Staat je vraag hier niet bij?

Heb je vragen over de Evers Staat Op Run en staat je vraag hier niet bij? Mail dan naar eversstaatoprun@538.nl.